Expedition Expedition Navigation Software

You are not logged in. Would you like to login or register?



7/08/2021 3:12 pm  #1


AIS not working AIS port 'closed'

running Em-Track AIS with USB cable link to Del rough laptop
computor device manager and AISPro states it is using Com port 4

when i  open Com port 4 in expedition instrumets it states
"AIS Tranciever Class B Trancier, Closed"

how do i open the port so AIS data is recieved (and diesplayed)  in Expedition?

thx in anticpation

Ross
 

 

7/08/2021 4:20 pm  #2


Re: AIS not working AIS port 'closed'

Only one app can open a port as a time.

 

7/08/2021 9:40 pm  #3


Re: AIS not working AIS port 'closed'

nick
many thanks - has ProAIS running at same time, shut it down and yep, AIS now working in Expeditiin
idoit error on my part

     Thread Starter
 

7/08/2021 9:42 pm  #4


Re: AIS not working AIS port 'closed'

Btw, that is one reason for the broadcast option in Expedition - it can forward incoming data to a UDP for any other application to use.

 

7/08/2021 11:12 pm  #5


Re: AIS not working AIS port 'closed'

UDP.? .. now that'sabove me pay grade :-)

but every days a learning day

am i correct you have put predict wind option back in - many thanks  (was listening to Cambpell last last briefing on stmal o race and he was happily using it)

bw 

Ross

     Thread Starter
 

Board footera

 

Powered by Boardhost. Create a Free Forum

Interested in advertising here? Over a thousand active navigators and Expedition users visit this forum. Click here to contact the administrator.