Expedition Expedition Navigation Software

You are not logged in. Would you like to login or register?

Technical Q&A » Worldchart » 7/09/2019 7:00 am

zacman
Replies: 1

Go to post

Hey all,

I love using worldchart.chx, but it doesn't seem to be showing land anymore, just cities.   Any idea what setting is responsible for this? Also I am not able to zoom out from a viewing area of 10 degrees latitude.

I'd attach a picture, but I guess I can only embed URLs, not image files, so just image what it looks like?

-Z

Ventus Navigation » Page Order » 6/04/2019 8:48 am

zacman
Replies: 4

Go to post

Okay, maybe a nice feature for next update.

Ventus Navigation » Page Order » 6/03/2019 1:24 pm

zacman
Replies: 4

Go to post

Would be great if we could easily re-arrange the order of the pages without having to change all the data and layouts to do so.  Is there something I am missing?

General Discussion » Reanalysis Grib » 2/13/2019 9:45 am

zacman
Replies: 18

Go to post

Yes I found the website and made a request yesterday and saw that.  The website is very easy to use on it's own, so this is great compared to other options I have looked at.

Thanks

Technical Q&A » License and Dongle Questions » 2/11/2019 8:52 pm

zacman
Replies: 6

Go to post

It would be really great if we could have a dongle for our expedition license, easy to be able to use home / boat etc.  Something to consider someday maybe.

General Discussion » Reanalysis Grib » 2/11/2019 8:47 pm

zacman
Replies: 18

Go to post

us7070 wrote:

just wanted to update my comment above about the reanalysis...
i have been switching to the new reanalysis data access method- python scripts still work.., and my first impression is that it might be faster; all my requests are processed within minutes, rather than some taking an hour or so, as was happening in the past.

Do you have any interest in sharing your scripts?  I knew a little bit about a lot of programming languages, but not enough to do anything meaningful with any of them, ha....

Networking Issues » Windows updates and metered connections » 11/29/2018 7:17 am

zacman
Replies: 7

Go to post

I have not used the redport optimizer, but what about a general hardware firewall (such as a pepwave BR1 router) and setting web traffic blacklisting and only allowing sites you know you are going to use.  Anyone have any experience with this?

General Discussion » Best On Deck Tablet » 6/05/2018 1:22 pm

zacman
Replies: 13

Go to post

Anyone used the Dell Latitude 7212.  Same IP rating as the FZ-G1 but better / newer hardware.

I like the stylus on the panasonic and the dell is a capacitive type screen which I haven't had the best experiences thus far.

I'd love the xplore as Will mentioned, but I can't justify that price currently.

Technical Q&A » H5000 Waypoints » 6/06/2017 2:53 pm

zacman
Replies: 16

Go to post

Nick,

Thanks I guess I mis-understood your comment about the GoFree setting start line ends being that functionality in H5000 websocket settings.

-Z

Technical Q&A » H5000 Waypoints » 6/05/2017 10:56 am

zacman
Replies: 16

Go to post

All,

I have tried to get this to work and still have had no luck.  Here are some things I have tried.

1. In expedition, H5000 websocket connection, there is a use gofree, send nav data, and send waypoint check boxes.  These don't seem to have any impact on the B&G displayed values.   The waypoint remains as one set on one of the vulcan 7/9 displays (I couldn't figure out how to clear goto waypoint on vulcan to see if it was overriding).

2. With Actisense interface, I tried sending waypoint data PGNs.  I also changed setting on Vulcan display under Settings | Network | NMEA2000 and checked "receive waypoint."   This seemed like it should work but the network continued to show the existing Vulcan waypoint.   I also was looking for contact B&G support about this setting to see what is required, but I can't seem to find any contact info for a support department on their website.

I have also not figured out how to get the B&G to receive the start line from expedition.  Is it is as simple as checking "use gofree" in the H5000 websocket settings?

Thanks for your help,

-Z

Board footera

 

Powered by Boardhost. Create a Free Forum

Zapfware North University. Racing Tactical Software - Expedition.
Online courses